Bagværk Børneretter Opskrifter

Snoede pølsehorn

14. juni 2014

Pølsehorn er en af de ting jeg engang imellem bager for at lave lidt variation i madpakkerne i hverdagen. Ofte sker der dog det, at de bliver bagt, jeg får reddet pølsehorn til ungernes madpakker dagen efter og så lige så stille lister børn og voksne rundt og snupper resten. I en storfamilie som min skal man nok op og bage en kæmpe portion for at have til fryseren.

I denne opskrift på pølsehorn har jeg brugt surdej, men hvis man ikke har surdej kan man sagtens erstatte det med samme mængde vand og 15 g ekstra gær. Jeg har valgt at sno dejen om pølserne istedet for at folde det som deciderede horn. Det er primært fordi jeg ellers synes der let kan komme alt for meget brød i forhold til pølsen i de skønne horn.

Snoede pølsehorn

40 stk

 • 2 dl hvedesurdej 
 • 2 dl sødmælk
 • 15 g gær
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk sukker
 • 2 spsk olivenolie
 • 400 g hvedemel
 • 200 g kamut fuldkornshvedemel (eller en anden fuldkornshvedemel)
 • 40 små pølsestykker
 • Mælk til at pensle med
 • Sesamfrø til at drysse med

Lun mælken til den er lillefingervarm og rør gæren ud heri. Bland mælk, surdej, salt, sukker og olivenolie sammen i en røreskål. Tilsæt Kamut melet og noget af hvedemelet – hold lidt tilbage og se om der er behov for det. Ælt det godt sammen, først i røremaskine og så på bordet. Stil det overdækket et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse i cirka en times tid. Når dejen er hævet ruller man små tynde pølser ud af dejen. Denne vikles rundt om pølserne i et relativt tyndt lag. Pølsehornene lægges til at efterhæve i ½ times tid. Pensl dem med mælk og drys med sesamfrø. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 10-15 minutter.Pølsehorn

Skriv svar