Forret Opskrifter Salat

Salat med hvidkål, æbler og nigellafrø

29. oktober 2014

Projekt “bedre søvn” er stadig en succes herhjemme. Vi sover alle markant bedre om natten. Der er som regel 2 der ender inde i sengen i løbet af natten, men nu er det jo ingen sag – der er masser af plads. Jeg er helt klar fan af vores løsning. Ungerne synes også det er en fantastisk løsning og så nyder de den ekstra plads de pludselig har til at tumle i sengen både om dagen, men særligt om aftenen i forbindelse med putterutinen, som herhjemme også indbærer hoppelege i sengen :-).

hvidkål_æbler_nigella

En af mine favoritkrydderier for tiden (og der er indrømmet en del) er nigellafrø. De her smukke sorte frø, som minder mig en lille smule om spidskommen i smagen, men på en anden måde alligevel. Lige for tiden er jeg vild med at blande nigellafrø i marinaderne til mine kålsalater – det giver smagen en fantastisk karakter og så ser det også smukt ud. Jeg bruger også nigellafrøene, som drys på mit bagværk – flutes eller burgerboller med nigellafrø på toppen smager helt fantastisk.

Salaten her er en rigtig knasende smagsbombe. Jeg serverer den gerne til både and, svinekød eller som en frokost eller forret i sig selv.

Salat med hvidkål, æbler og nigellafrø

 • ½ hvidkål
 • 2 æbler
 • 1 lille bundt persille
 • Saft af 2 limefrugter
 • 3 tsk nigellafrø
 • 3 spsk olivenolie
 • Salt og Peber

Skær hvidkålen i lange tynde strimler og anret dem i en skål. Skær æblerne i både og skær dem så i tynde bådformede skiver. Bland 2/3 rundt sammen med hvidkålen og anret de resterende ovenpå. Bland en dressing af Olivenolie, limesaft, nigellafrø og salt og peber. Lad den stå og trække et par minutter inden der hældes over salaten. Hak det skyllede, tørrede persille fint og pynt med det og servér.

 • Svar
  Rikke
  29. oktober 2014 den 22:08

  Sikke en dejlig salat, skønne farver. Lige sådan noget man har brug for på denne årstid. Har aldrig smagt nigellafrø, men det skal jeg have gjort.
  Dejligt, at jeres projekt med søvnen stadig virker, det er jo fantastisk. Du må føle dig som en helt ny kvinde.

  • Svar
   Dorte
   30. oktober 2014 den 8:40

   Tak, Rikke – det må du endelig gøre. Og ja – det er virkelig skønt med plads til at sove – hold op det betyder meget. KH Dorte

 • Svar
  Krydderier - 5 på stribe | familiefletninger
  18. marts 2015 den 13:09

  […] Jeg er helt vild med Nigella frø i øjeblikket. Nigella frø er de sorte frø (til højre på billedet), der i sin smag minder lidt om spidskommen. Jeg har talt varmt om nigellafrø tidligere her på bloggen og gør det gerne igen. Navnet er jo i sig selv fantastisk tillokkende. De smukke sorte frø klæder de fleste retter utrolig godt og smagen er virkelig lækker både når frøene indgår som drys på bagværk, som ingrediens i en salatmarinade eller f.eks. som krydderi til en ovnstegt kylling. En af mine egne salater, hvori nigellafrø indgår kan man læse mere om her. […]

Skriv svar