Børneretter Madpakker Opskrifter

Grove pizzasnegle

26. januar 2015

IMG_6644Hverdagen banker på igen og igår besluttede jeg, mens vi restituerede ovenpå lørdagen, at bage pizzasnegle til madpakkerne idag. Udover det var det en meget stille søndag herhjemme med plads til afslapning og en tur i sneen.

Jeg synes pizzasnegle er rigtig smarte til madpakkerne, som aftensmad til ungerne eller som en in between snack og så udmærker de sig jo ved at man, ligesom med pizzaer, kan variere fyldet efter smag og behag.

Mit fyld denne gang var nu meget traditionelt. Tomatsauce og revet ost i den ene halvdel og tomatsauce og feta i den anden halvdel. De blev til fulde godkendt af ungerne.

FullSizeRender - Kopi (3)Jeg valgte en lidt grovere dej, så brødet fik lidt mere bid og tilsatte derfor rugmel til blandingen. Jeg synes det fungerede rigtig godt heri.

Hvis du har sjove idéer til fyld, så skriv dem gerne i kommentarfeltet til inspiration.

Grove pizzasnegle

30-35 stk

  • 3 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 1,5 tsk salt
  • 1 spsk honnimg
  • 1 stor spsk cremefraiche
  • 1 æg
  • 150 g rugmel
  • 500 g hvedemel
  • Fyld efter ønske, her: tomatsauce, revet ost og fetaost.

Rør gæren ud i lunkne vand. Tilsæt salt og honning. Kom blandingen i en røreskål og tilsæt hertil cremefraiche, æg og mel. Ælt dejen godt sammen og lad dejen stå og hæve en times tid. Forbered imens dit fyld. Rul dejen ud i en tynd aflang rektangel. Fordel fyldet og rul nu dejen sammen som til en roulade. Skær pizzasneglene ud i passende størrelse og placer dem på et par bageplader. Lad dem efterhæve i 15 minutter. Bag i 10-12 minutter ved 200 grader. FullSizeRender (3) - Kopi

  • Svar
    Iben
    26. januar 2015 den 20:23

    Jeg laver dem oftes med skinke og ost.
    Men de er også gode med hakkede peperoni i

    • Svar
      Dorte
      27. januar 2015 den 10:55

      Hej Iben
      Tak for input – det er også rigtig lækre varianter.
      KH
      Dorte

  • Svar
    Rikke fra http://rosetid.dk
    26. januar 2015 den 21:49

    Må indrømme, at jeg faktisk synes ofte de bliver tørre og kedelige. Derfor laver jeg små pizzaer i stedet, eller allerbedst pølsehorn. Måske skulle jeg kaste mig ud i det igen, for dine ser godt nok lækre ud.
    Kh
    Rikke

    • Svar
      Dorte
      27. januar 2015 den 10:54

      Hej Rikke
      De her er virkelig lækre og dejen er netop så let og luftig at det hele hænger fint sammen. Du må endelig prøve dem. KH Dorte

Skriv svar