Aftensmad Børneretter Opskrifter

Kartoffelpizza og Pizza med chorizo

13. februar 2015

IMG_6898 (2)
Pizza er et hit i de fleste hjem og således også her hos familiefletninger og fredag egner sig noget så godt til pizza, som en hyggelig start på weekenden med mad, som alle har på deres favoritliste. Disse pizzaer blev dog serveret igår.

Noget af det fede ved pizza er at man ret nemt kan lave flere varianter, så måltidet er velegnet til både små og store. Jeg laver som regel 4 medium pizzaer og 3 mini. De 3 mini udgaver ruller ungerne selv ud og pynter efter eget ønske. De elsker det og det er en hyggelig måde at have dem med i køkkenet. Portionen jeg laver passer til os 7 med nok tilovers til at alle kan få med på madpakken/til frokost dagen efter, så det er en stor portion, men halvér bare dejmængden, så passer det fint til en lidt mindre familie.

IMG_6895 (2)

I går lavede vi klassisk pizza med skinke, chorizo og ost og en kartoffelpizza. Jeg er mest til kartoffelpizza mens ungerne (både små og store) foretrækker den klassiske. Lea freestylede så yderligt med hendes version med tomatsauce og frysetørrede jordbær, som blev spist med stor velbehag – tror nu heller ikke man rigtig kumme smage det.

IMG_6891 (2)

Her ovenfor ses ungernes fine pizza kreationer. Vi håber iøvrigt på snart at være ovre al den sygdom der har hærget det lille hjem i ugens løb og at vi vender tilbage til lidt mere hverdag i næste uge. I må ihvertfald have en skøn weekend med masser af fastelavnsboller og udklædning.

Kartoffelpizza og Pizza med chorizo

Pizzadej

 • 25 g gær
 • 6 dl lunken vand
 • 1 dl olivenolie
 • 1,5 tsk salt
 • 1 spsk honning
 • 200 g durum mel
 • 100 g rugmel
 • 650-700 g hvedemel

Tomatsauce

 • 1 zitauerløg
 • 4-5 fed hvidløg
 • 2 ds flåede tomater
 • 1 tsk salt
 • Peber
 • 1-2 spsk tørret basilikum, oregano mm
 • 1 spsk sukker
 • 1 spsk æbleeddike

Topping

 • Kartoffel
 • Timian
 • Kapers
 • Frisk Basilikum
 • Tynde skiver parmesan
 • Skinke
 • Chorizo
 • Revet mozzerella
 • Tørret oregano

Start i god tid med pizzadejen. Jeg synes det er lækkert når den får lov til at hæve i lang tid, uden den dog er det man vil kalde langtidshævet. Rør gæren ud i det lunkne vand og rør det sammen med salt og honning. Kom det i en røreskål og bland olie, durummel, rugmel og det meste af hvedemelet i. Rør det godt sammen og tilsæt yderligere hvedemel om nødvendigt. Ælt dejen helt færdig på bordet og lad den hæve i gerne 2-3 timer.

Pil og hak løg og hvidløg fint. Svits dem i olie i en gryde. Tilsæt de flåede tomater og rør det hele godt sammen. Tilsæt salt, peber, basilikum, oregano, sukker og æbleeddike og lad det stå at simre et par timer. Smag til med salt og peber.

Skær dejen ud i passende stykker. Jeg plejer at lave 3 mini og fire sådan medium pizzaer, så det afhænger lidt af behov. Form dem runde og rul dem tyndt ud og kom fyldet på.

Kartoffelpizza: skræl et par kartofler og riv dem helt tyndt på et mandolinjern. Kom et tyndt lag tomatsauce på pizzabunden og fordel kartoffelskiverne cirkulært på pizzaen. Pensl med olie og bag dem i ovnen til de er sprøde og lækre. Tag pizzaen ud. Fordel tynde skiver parmesan på pizzaen, drys kapers rundt omkring og pynt med timian, oregano og frisk basilikum

Klassisk pizza: Kom et tyndt lag tomatsauce på pizzabunden. Fordel revet mozzerella henover. Fordel skinke og chorizostykker ovenpå og bag ved høj temperatur i ovnen. Tag pizzaen ud og drys med oregano inden servering.

 

 • Svar
  Birgitte B
  14. februar 2015 den 12:12

  Jeg elsker kartoffelpizza. Drypper med lidt pesto når den kommer ud af ovnen. Kh B

  • Svar
   Dorte
   17. februar 2015 den 12:23

   Det er også rigtig lækkert med pesto ovenpå. Kh D

 • Svar
  Blomkålspizza | Familiefletninger
  9. april 2015 den 8:30

  […] lækkert som hovedingrediens i mine pizzabunde. Tomatsauce og pizzabunde laver jeg, som beskrevet her, men melblandingen varierede jeg i denne portion, så der istedet var halv hvedemel, halv […]

 • Svar
  Madplan uge 4 | Familiefletninger
  23. januar 2017 den 9:49

  […] Pizza a’la Lea […]

Skriv svar