Aftensmad Børneretter Krydderier Opskrifter

Mexicansk inspirerede burgere

10. juni 2015

Ahhhhhhh – sikke et dejligt vejr vi har fået igen efter nogle dage med lidt køligere vinde. Timingen for det sommervenlige vejr er helt i top for i dag har jeg sendt mine 3 poder på lejrtur med børnehaven. Lidt vildt, en anelse angstprovokerende for hønemoren i mig og helt vildt underligt at have alverdens tid til rådighed til mig selv og den voksne del af familien i aften. Vores børnehave har i alle de år den har eksisteret, fastholdt at tage ungerne (fra de er fyldt 3 år) med på lejrtur fra en onsdag morgen til en torsdag eftermiddag i juni måned og de holder ved trods besparelser fordi de selv synes, at det udbytte de får af at have ungerne helt på egen hånd inklusiv en overnatning, er helt unik for deres samvær med børnene. Jeg behøver vist ikke at understrege, at vi er overordentlig glade for vores børns institution.

Mexicansk inspireret burgerI går var der i anledning af det gode vejr mexicansk inspirerede burgere på menuen. Min tid var desværre ikke til de hjemmebagte burgerboller, som du finder opskriften på her – engang imellem må det altså bare gerne være rigtig nemt. Kødet, som vi brugte til bøfferne var en del af den 25 kg oksekødskasse vi købte hos en kollega i sidste uge. Fryseren er dermed fuld af gode sager og dette hakkede oksekød er prima kvalitet.

De mexicansk inspirerede burgere bestod primært af godt krydrede bøffer, burgerboller og en lækker salsa med tomat, peberfrugt og nektariner og så var der også lidt mere traditionelt tilbehør inklusive non-krydrede bøffer til ungerne. Lækkert og meget udendørsvenligt.Salsa

Mexicansk inspirerede burgere

5-6 personer

Krydrede bøffer

 • 750 g hakket oksekød af god kvalitet
 • 1 tsk spidskommen
 • ½ tsk tørrede chiliflager
 • 1 tsk paprika
 • ½ tsk røget paprika
 • 1 tsk salt
 • 1 fed presset hvidløg
 • Peber

Salsa med tomat, peberfrugt og nektarin

 • 2 tomater
 • 1 peberfrugt
 • 1½ rødløg
 • 2 nektariner
 • 1 spsk olie
 • Saft af 1 citron
 • Salt og peber

Bland det hakkede oksekød med krydderierne og form til bøffer. Grill bøfferne eller steg dem på panden. Servér med burgerboller og salsa, som tilberedes ved at skære tomat, peberfrugt, rødløg og nektariner i små stykker og blande dem sammen med olie og citronsaft og smage til med salt og peber. Salsaen bliver, ligesom kødet, bestemt ikke dårligere af at stå og trække et par timer inden servering.

  Skriv svar