DIY Jul

Min adventskrans 

22. november 2016


Den har været længe ventet, den her dekoration. Ikke så meget fra omverdenen, men fra mig selv.

Jeg elsker jul, men synes alligevel godt, at jeg kan blive taget sådan lidt på sengen når alle de forskellige aktiviteter skal løbe af staben. Ikke så meget fordi de som sådan kommer bag på mig, men fordi jeg muligvis glemmer at købe en enkelt eller to af de ting der skal bruges for at komme helt i mål med projektet. Således har jeg tidligere år måtte sende Nils i byen efter oasis i sidste øjeblik, måtte tonse i netto efter mere smør til småkageproduktionen eller set mig nødsaget til at indkøbe gran til en million kroner kiloet på tanken for at have til alle løjerne den pågældende dag.

I år tænkte jeg, at det skulle være anderledes med det, så jeg har i god tid sådan når lejligheden har budt sig købt stort og småt ind til forskellige pynteformål herhjemme og det skulle vise sig, at være en god idé. For grundet alle vores udfordringer med projekt ombygning denne weekend gik vi jo fra at have ryddet weekenden til en københavnertur til at have masser af tid til at lave store og små projekter herhjemme.

Lørdag kastede vi os således over diverse dekorationer. Jeg stod for adventskransen med kyndig guidance fra mine døtre og derudover lavede alle ungerne et par dekorationer i fællesskab.

Min adventskrans i år er blevet sådan en rigtig fin (hvis man må have lov at sige det) snedækket skovbund med graner, svampe, sukkulenter og rådyr rundt om på den mosdækkede skovbund.

 
Hvis du har lyst til at lave noget lignende er her, hvad jeg har brugt og gjort.

Adventskrans – snedækket skovbund

 • Et guldfad (indkøbt i Kvickly)
 • 4 lys i den tykkelse du ønsker det
 • 1 pakke oasis
 • 3 bakker mos
 • 1 bakke med 4-5 forskellige sukkulenter
 • 1 pose kunstigt sne (nok til rigtig mange dekorationer)
 • 4-5 plastik svampe
 • 2 rådyr
 • 3 grantræer

Kom oasis firkanten i en balje eller lignende med vand. Lad den bare ligge ovenpå og langsomt suge vand ind til den er helt dækket. Placér lysene i 4 hjørner på fadet. Skær din oasis ud i passende skiver og fordel på guldfadet – det skal fylde hele fadet. Fordel herefter mos rundt om på hele pladen og godt rundt om lysene, så de står godt. Lav små huller rundt omkring og plant dine sukkulenter heri. Fordel pyntegenstandene, som du ønsker. Når du har det ønskede resultat drysser du sne rundt i hele landskabet, så det giver en hyggelig vintereffekt på hele dekorationen.

Har du også lavet din adventskrans?

 • Svar
  Birgitte B
  22. november 2016 den 10:34

  Jeg lavet ikke adventskrans. Jeg har den der Georg Jensen cirkel stage, som jeg bruger med farvede eller hvis lys. Den bliver sat på et fad og midten fyldes med små kulørte glaskugler. Måske nogle sløjfer på selve stagen. Så er den færdig 😉
  Jeg kan godt lide jul, men jeg er bare ikke så stort jule-krea-menneske. Kh. Birgitte
  PS. Din krans er smadder flot 🙂

  • Svar
   Dorte
   23. november 2016 den 12:23

   Tusind tak, søde B. Og også fin løsning du har. Jeg elsker bare at lave dem, så det kommer nok til at følge mig altid. Kram D

 • Svar
  Rikke
  23. november 2016 den 11:38

  Hvor er den fin, jeg har ikke fået gjort noget i advents stagen, måske kommer det.

  • Svar
   Dorte
   23. november 2016 den 12:20

   Tusind tak, Rikke.

 • Svar
  Marina
  24. november 2016 den 16:27

  Nøj hvor er den bare SUPER fin. Du skal huske at vande den lidt foroven også (forstøver flaske er godt) ellers bliver mosset træt gennem december. (kender det af bitter erfaring)

  • Svar
   Dorte
   25. november 2016 den 8:50

   Tusind tak, Marina og tak for tippet. Vil straks lave mig en julevandforstøverflaske:). Kram D

 • Svar
  Weekenden i ord og billeder #2 | Familiefletninger
  28. november 2016 den 11:30

  […] tændte vi selvfølgelig også lys i adventsdekorationen. Som total rebeller tændte vi i dem alle 4 på en gang. Et diskussionspunkt Nils og jeg nu har […]

Skriv svar