Fest Oplevelser

Glimt fra weekenden

12. juni 2017

Søndag aften kiggede vi trætte og glade på hinanden og var rørende enige om, at weekendens fest havde været en succes. Fredag undgik vi dog ikke at være noget bekymrede – for vejret forstås – for godt nok fik vi slået festteltet op i tørvejr først på dagen, men aftenen igennem stod det ned i stænger og en havefest dagen efter var ærligt talt lidt langt væk. Men vejret holdt hele lørdagen og et godt stykke ind i søndag tilmed, så vi kunne ånde lettet op og lade festen gå sin gang. Her er et par glimt fra weekenden i festens tegn.

Vi pyntede op indenfor med balloner, pomponer og flagranker. Ungerne gav den virkelig gas og stod for størstedelen af ballon oppustningen og placeringen. Jeg havde købt en masse pynteting til maden, som kan ses ude i venstre side af billede. Jeg glemte bare at bruge dem, så nu har vi en masse pynteting til os selv. Jeg tænker, at ungerne nok skal få dem brugt:).

Her er lidt flere glimt fra oppyntningen. Jeg havde lavet små skilte til de forskellige hjørnekroge i stuen. Jeg tror, at jeg var den der havde mest sjov ud af det:-)

Teltet blev som nævnt sat op fredag og som man kan se på billedet var fredagen en temmelig våd affære. Lørdag kom min svigerinde og svoger tidligt og min svoger stod for at skrubbe og skure både gulve, borde og stole inden slaget skulle stå. Jeg nåede aldrig at få taget billeder af det færdige resultat før gæsterne begyndte at komme – sådan er det jo at være festarrangør, der er lidt at se til 🙂

Jeg stod selv for al maden til festen.

Vi lavede en velkomstdrink bestående af rødvin, grenadine, lemon sodavand og masser af is og appelsinstykker (et tip jeg faktisk har fået herinde på siden).

Til forret serverede jeg små toasts med henholdsvis tunmousse og sådan en røget lakseblanding. Desuden var der spanske oliven og franske kartofler.

Til hovedret lavede jeg pizza i 3 varianter. Der var kartoffelpizza med pesto, pizza med karameliserede løg, ansjoser og oliven og så en klassisk med tomatsauce, ost og chorizo. Dertil serverede vi pastasalat og tilbehør i form af artiskokker, syltede peberfrugter, chili, majs og oliven.

Til dessert var der hjemmelavet rabarberis, kokoskage og chokolademousse. Det sidste kom til i 11. time, da min søn forlangte, at det blev en del af menuen. Han fik også lidt flere portioner end de øvrige gæster :-).

Jeg var en anelse svedt over projekt pizza til så mange mennesker, men heldigvis gik det over al forventning. Det gode var, at jeg stod ude blandt alle gæsterne og lavede det hele (altså rullede, pyntede og bagte) og det gjorde, at jeg hele tiden havde selskab og kunne hygge med de andre. Tror største udfordring i starten var at følge med, for vi kunne kun bage 2 pizzaer ad gangen. Projektet høstede masser af roser og jeg var rigtig glad for, at jeg fik det gjort.

Ungerne havde deres eget bord, som jeg så også brugte lidt som arbejdsbord. De hjalp også med at pynte pizzaerne undervejs.

Et festklædt telt med glade gæster og sol undervejs. De store børn var rigtig søde til at hjælpe til undervejs. Min svoger havde både fadøl, prosecco og et køleskab med og vi havde så indkøbt sodavand, rødvin og sprut, så drikkevarene var der styr på:).

Fødselaren fik virkelig mange fine gaver, helt overvældende faktisk.

Søndag brugte jeg blandt andet på at sove til middag, vi ryddede op, fik plantet de 2 to frugttræer, som også indgik i gaveregnen. Søndag aften var vi begge ret trætte:).

 • Svar
  Birgitte B
  12. juni 2017 den 12:21

  Hvor dejligt at det hele flaskede sig og i havde en god dag. Forstår sørme godt, at I var en anelse trætte søndag. Kram B

  • Svar
   familiefletninger
   14. juni 2017 den 14:14

   Ja, og det fortsatte ind i denne uge. Hårdt ikke at være 19 år længere 🙂

 • Svar
  Malin
  12. juni 2017 den 21:29

  I ser virkelig ud til at have haft en dejlig fødselsdag og hvor var I heldige med vejret! Jeg kan godt lide som du fik pyntet op, og idéen med skiltene, kunne jeg godt finde på at kopiere. Jeg synes de vidner om, man har gjort sig nogen tanker omkring at stemning skal være afslappet. Hatten af for alle de pizzaer du fik lavet – pyh, der tror jeg nok jeg havde stået af! Knus Malin

  • Svar
   familiefletninger
   14. juni 2017 den 14:15

   Haha – det tror jeg mange var:), men det gik over al forventning og var faktisk også ret hyggeligt. Dejligt du kan lide skiltene, havde selv en fest med at lave dem. Kram D

 • Svar
  www.rikkes-planet.dk
  13. juni 2017 den 10:56

  Det ser da så hyggeligt ud.
  kh rikke

  • Svar
   familiefletninger
   14. juni 2017 den 14:16

   Tak, Rikke. Kram D

Skriv svar