Børn Familieliv Oplevelser

Sankt Hans i børnehøjde

19. juni 2017

På fredag er det Sankt Hans og det falder faktisk sammen med, at skolerne går på sommerferie. Derfor skal vi selvfølgelig herhjemme fejre en eller anden form for Sankt Hans kombineret med, at vi også fejrer Liliths afslutning på sit første skoleår. En vaskeægte Sankt Hans i børnehøjde.

Desværre ser det jo ikke ud til, at vejret bliver noget at råbe hurra for, men det kan vel nå at ændre sig og hvem ved måske bliver lige netop fredag aften en dejlig udeaften.

Men hvordan får man lige holdt Sankt Hans samtidig med, at man har børn at tage hensyn til?

Der er helt bestemt masser af Sankt Hans arrangementer, som henvender sig til børn. Altså arrangementer, hvor bålet tændes tidligt og hvor der er mere fokus på snobrød og hygge end på båltale og mørkets frembrud. Det er ikke nogle arrangementer vi har besøgt selv i vores familie, men jeg ved fra flere, at de er der, så det er vel bare et spørgsmål om, at søge lidt i lokalområdet.

Vi har til gengæld i flere år gjort det, at vi har tændt vores eget Sankt Hans bål i haven. Jeg har så lavet snobrødsdej klar, smidt nogle kyllingelår i ovnen og købt nogle pølser, ketchup samt syltetøj til lejligheden. Og så har vi holdt vores helt egen Sankt Hans med bål allerede fra ved 17-tiden, masser af havehygge og både bål og mad i god tid inden børnenes sengetid.

Vi har også gjort det, at jeg et år har bagt pizzasnegle. Vi har så pakket børn, madpakker og drikkevarer i bilen og kørt til Mols, hvor vi også har fået en is. På vejen hjem har vi så kunne se alle de bål der lige så stille er blevet tændt i området – og røgen, ikke mindst røgen :). Det har været en lidt anderledes måde at holde Sankt Hans på, men ikke desto mindre en hyggelig en af slagsen.

I år bliver det bålet i egen have versionen, som vi igen benytter os af til at markere dagen med. Det bliver stille og roligt og uden de helt store dikkedarer. Vi skal bare hygge lidt, lave lidt bål og så ellers lade den hygge afløse af helt almindelig fredagshygge med Disneysjov og popcorn.

Hvad skal I lave til Sankt Hans?

 • Svar
  www.rikkes-planet.dk
  19. juni 2017 den 11:23

  Rigtig god sankt hans, vi gør ikke rigtigt noget ud af det.
  kh Rikke

 • Svar
  Birgitte B
  19. juni 2017 den 12:50

  God Sankt Hans.
  Da ældste har fødselsdag, har vi aldrig gjort meget ved det. I år er han dog ikke hjemme, så vi tager ud og spiser med mine forældre. Kram B

 • Svar
  inge Steensen
  19. juni 2017 den 14:05

  Der er altid rigtig hyggelig Sankt Hans ved Holme sognegård med aktiviteter for børn.

  • Svar
   familiefletninger
   20. juni 2017 den 8:19

   Det lyder også super hyggeligt. Måske den må på boblerlisten til næste år. KH Dorte

Skriv svar