Familieliv

Smagen af en sommerdag

18. juni 2017

Det er lidt sjovt den der måde at smage, dufte og særlige oplevelser knytter sig til bestemte perioder, årstider, episoder osv. Duften af et rygende varmt glas gløgg,  kanel og nelliker der fortæller at december måned er i fuld gang. Turen i den smukkeste farvelade af en skov, der fortæller, at efteråret er på sit højeste. Spirende skud på træer og buske, der markerer forårets komme.

Og så er der alle sommertingene. Vandmelon, som jeg tror rigtig mange af os forbinder med en varm sommerdag. Is – gerne fra det nærmeste ishus og gerne hver dag. Udeliv og muligheden for at lave maden udenfor. Aftenduften når alle i omegnen tænder (mere eller mindre succesfuldt) for webergrillen. Blomsterne i fuldt flor. De første jordbær og en have, som man har lidt svært ved at følge med til (nogle mere end andre, host host…:-)). De til tider en anelse anstrengende lyde fra græsslåmaskiner og hækkesakse, som på en eller anden måde altid har det med at smitte og sætte en hel serie af plæne- og hækkeklippefolk på banen. Hvidvin eller rosé på terrassen. Grillmaden, skaldyr og de mange lækre grøntsager. Bare blege ben, som ihærdigt luftes. Solcreme, på godt og ondt. Badebassiner i haven. Sommerkoncerter, festivaler og ikke mindst de glade nyudsprungne studenter. Og selvfølgelig de lyse sommeraftener.

Idag er sådan en rigtig typisk skøn sommerdag. Det er søndag, fuglene kvidrer, solen skinner og naboen klipper hæk (bare rolig, jeg har ikke ladet mig smitte – til gengæld har jeg slået græsset :-)). Vi har pillet festteltet fra sidste weekend ned. Ungerne har været i badebassin en god portion af dagen. Vi har serveret is og vandmelon og her til aften står den på artiskokker, pilselv rejer, aioli og hvidvin. Imorgen springer endnu en student ud her i familien, grillmaden er indkøbt til den markering og resten af dagen står den – ihvertfald for mit vedkommende – for afslapning og mental mandagsklargøring.

I sandhed smagen af en sommerdag ❤

  • Svar
    Birgitte B
    18. juni 2017 den 20:03

    Jeg er vild med sommer, men ikke med varme. Ja, det er lidt et dilemma… men de 20-22 gr. er fint for mig. Så lige nu er det lidt for meget. Ingen klager, men jeg ønsker ikke de lovede 26 gr. i morgen på kontoret 😉 kram B

Skriv svar