Ikke kategoriseret

Tematirsdag: Curler vi forældre for meget?

27. juni 2017

Det er sådan lidt oplagt med denne uges tematirsdag, som omhandler curling. Der er nemlig agurketid i medierne, så et par mødres klager over podernes teltsituation (eller vist mangel på samme) til Roskilde festivalen på deres facebookside har fået masser af omtale. Og så er det jo nemt at tage betegnelsen curlingforældre i sin mund.

Det var også ventet, at der skulle nogle “gates” på banen nu, hvor sommeren står for døren. Vi kan jo ikke debattere “forældre, der sender deres børn i institution og selv holder ferie derhjemme” hele sommeren, for i bund og grund er der nok ikke tilstrækkelig kød på den diskussion til at vare ved, men så kan vi heldigvis pege den anden vej. Fra ravneforældrene til curlingforældrene. Ingen skal nemlig vide sig sikre her i jandedammen (get it?:-))!

Jeg har tænkt lidt over, om jeg oplever, at vi curler for meget. Os forældre. Og jeg har altså svært ved at finde de sådan helt oplagte eksempler på stereotype curlingforældre – i hvert fald hvor jeg færdes. Altså eksempler, hvor vejen fejes så ren for barnet, at det ingen reelle udfordringer møder i livet og barnet dermed udvikler sig til et uselvstændigt individ, ude af stand til at stå på egne ben. og naturligvis ganske utålelig. Jeg oplever derimod forældre, der er interesserede og engagerede i deres børn uden at overgøre det. Argumentet lyder ofte “men da jeg var barn…:” indsæt selv resten (eksempler kunne være: kørte vi uden cykelhjelm, anede mine forældre aldrig hvor jeg var i løbet af dagen, blandede de voksne sig ikke i børnenes leg osv.). Og det er da også rigtigt langt hen ad vejen, men det er jo ikke nødvendigvis ensbetydende med, at det var den rigtige måde at gøre tingene på. Det hele er jo i virkeligheden en balancegang.

Fejer jeg stien for mine børn. Ja, det gør jeg da bestemt. Stiller jeg krav til mine børn. Ja, det gør jeg da bestemt. Bekymrer jeg mig nogle gange unødigt om mine børn. Ja, det gør jeg da bestemt. Er jeg curlingmor? Nej, det synes jeg ikke jeg er.

Men hvad synes du? Curler vi forældre for meget? Er der mange eksempler på curlingforældre i de kredse, hvor du færdes? Ellers synes du måske, at begrebet curlingforældre er en anelse overdrevet?

Ordet er frit, så smid meget gerne en kommentar nedenfor.

    Skriv svar