Bøger

Bøger jeg har læst på det sidste

25. august 2017

Kan I huske, at jeg inden sommerferien efterlyste tips til ferielæsning? Det mundede ud i en masse gode forslag og en hel liste til fælles inspiration. Den kan i øvrigt findes her.

Tanken var jo så, at jeg selv skulle plukke 2-3 bøger ud, som jeg kunne tage med mig til dejlige Italien. Men da jeg på afrejsedagen cyklede ned i byen for at gøre de sidste indkøb til turen, herunder ferielæsning naturligvis, var jeg ramt af en enorm træthed og det må jo på en eller anden måde have påvirket min hukommelse. I hvert fald kunne jeg, da jeg kom hjem igen, konstatere at mine indkøb ikke inkluderede bøger. Til gengæld havde jeg så fået købt 2 nye neglelakker og de var altså også ret dejlige at have på ferien.

Jeg besluttede, at pakke en nødkrimi fra hylden derhjemme og så tænkte jeg, at jeg kunne købe yderligere 1-2 bøger på en tank når vi satte kurs sydpå. Med den beslutning taget gik jeg ellers i gang med alle anstrengelserne for at få pakket både kufferter og bil, få børnenes spænding holdt i ave, få lavet sovearrangementer rundt om i huset, så chaufføren kunne få mest muligt søvn og så fremdeles. Og lige pludselig var vi afsted der midt om natten og det eneste jeg tænkte på, da vi nåede en tankstation, var at få mig en dejlig velduftende kop kaffe.

Således lykkedes det altså at komme afsted uden al den gode litteratur, som I havde anbefalet og kun med min nødkrimi fra bogreolen, som jeg tilmed kun fik læst ganske få sider i på hele ferien.

Da vi så kom retur fra ferie var jeg nogle dage sammen med min mor og min søster i Holstebro og klagede min nød over, hvor skidt det stod til med læsningen. De to handlekraftige kvinder sørgede så straks for at udstyre mig med en bog – folkets skønhed – og det var altså startskuddet til, at jeg nu er kommet godt i gang med læserutinen på ny. Og nyder det! (De fik i øvrigt også sat mig i gang med at strikke igen, men mere herom i et andet indlæg).

De bøger, som jeg så rent faktisk har fået læst er disse:

Folkets skønhed af Merete Pryds Helle. En slægtsroman, som har fokus på livet som kvinde/husmor i første halvdel af det 20. århundrede. Det er bestemt ikke en feel good bog og jeg kunne helt ærligt ikke lade være med at blive lidt trist undervejs. Det betyder ikke, at den ikke er læseværdig. Det er den, men man skal måske bare ikke læse den hvis man trænger til at muntres lidt op.

Harry Potter og det forbandede barn af J.K. Rowling. Endnu en fortælling om Harry Potter, men nu med fokus på især ét af hans børn. Historien er god, men bærer præg af at være skrevet som et skuespil. Der er således ikke samme dybde i beskrivelserne og fortællingen i det hele taget som i de tidligere bøger. Bogen er utrolig hurtigt læst og som Harry Potter fan vil jeg bestemt ikke undvære den.

De 7 søstre af Lucinda Riley. Jeg var helt opslugt af denne roman, hvor Maia, som den første af i alt 6 adopterede søskende, forsøger at nå til bunds i hendes biologiske ophav. Jeg ved ikke hvad man kalder denne type romaner, men jeg glæder mig ihvertfald allerede til at læse den næste i rækken.

Og så er jeg lige nu i gang med Belgravia af Julian Fellowes, som jeg ikke er så langt med endnu, men som virkelig allerede virker lovende.

Det jeg glæder mig allermest over er, at jeg omsider har fået gang i at læse påny og jeg ser frem til mange flere gode læseoplevelser de kommende måneder.

 • Svar
  Birgitte B
  25. august 2017 den 9:43

  Folkets skønhed står på min liste. Jeg har hørt meget godt om den, så håber jeg ikke bliver skuffet 😉 Harry Potter bogen har jeg også læst. Det skal man vel ligesom, hvis man har læst alle de andre bøger. Kh. Birgitte

  • Svar
   familiefletninger
   29. august 2017 den 14:29

   Du kan godt se frem til den – jeg glæder mig til at høre, hvad du siger til den. KH D

Skriv svar