DIY

Lidt om at komme igang med at strikke

28. august 2017

Jeg har egentlig altid holdt meget af at strikke. Eller måske især om tanken om, at jeg er sådan en der sidder og hygger mig med at strikke. Sandheden er nemlig den, at jeg har igangsat et hav af strikkeprojekter igennem årene og fælles for størstedelen af de projekter er, at jeg ikke har fået dem færdiggjort. Jeg er gået i stå undervejs og så har det ellers fået lov til at ligge og blive glemt i en skuffe eller i en kurv et sted i huset.

Derfor var jeg også så glad, da jeg på et tidspunkt kom igang med at strikke bomuldsklude. Det var nemt, det var enkelt og helt ærligt, så gjorde det ikke så meget, hvis min opmærksomhed veg en smule fra projektet.

Men karklude bliver jo heller ikke ved med at være spændende at strikke (synes jeg) og strikkeriet har derfor været sat mere eller mindre on hold i lang tid. Men da jeg ferierede hos min mor i løbet af sommerferien var både hun og min søster i fuld sving med strikketøjet og det trak lidt i mig. Så de forbarmede sig over mig og udstyrede mig med garn og strikkepinde og så gik jeg ellers igang med – ja du gætter rigtigt – endnu en karklud.

Ganske oplivet af det projekt opsøgte jeg en af byens garnbutikker og købte ind til en fin lille cardigan til min yngste datter. Og det blev altså startskuddet på lidt mere ambitiøse og – vel at mærke – afsluttede projekter.

Siden sommerferien har jeg således strikket hele 2 cardigans. En til hver af pigerne, som de allerede har indtaget, og er nu igang med en sweater til sønnike. Jeg har 3 huer i min ordrebog (sjovt nok også til mine børn) og så håber jeg, at jeg om nogle måneder kan få lov til også at strikke lidt til mig selv. Egentlig ville jeg så gerne igang med den så populære høstjakke, men nu får vi se.

Det giver mig en stor glæde at strikke. Selve processen er enormt hyggelig og så er det altså en enorm tilfredsstillelse at producere tøj til ungerne, som de tilmed er begejstrede for. Jeg kommer aldrig til at deltage i den store strikkedyst, men langt mindre kan altså også gøre det for mig.

Mine cardigans finder du iøvrigt her.  Jeg tror ikke man kan købe dem herigennem, men hvis du har lyst til at strikke samme version som mig, så tror jeg bare man forhører sig efter dette hæfte i sin nærmeste garnbutik. De er nemme at gå til, trust me!

  • Svar
    Birgitte B
    28. august 2017 den 12:15

    Jeg kan slet ikke strikke, men til gengæld har min søde mor lige strikket et par nye halvvanter til mig. Kh. Birgitte

Skriv svar