Bolig

Vi flytter altså ikke lige foreløbigt!

31. august 2017

For 2 år siden satte vi vores hus til salg. Vi trængte til nye omgivelser og greb chancen i vadestedet imellem store børn der var på vej til at flytte hjemmefra og små børn, der endnu ikke var startet i skole.

Men det gik ikke helt som ventet. Godt nok var der relativ høj aktivitet på huset, men det mundede ikke rigtig ud i konkrete salgsmuligheder og tiden gik og gik. Det begyndte at tære på kræfterne at have hus til salg, konstant at skulle være klar til fremvisninger og ikke mindst at forholde sig til de skuffende tilbagemeldinger i kølvandet af de fremvisninger vi havde og vi begyndte at tvivle på om beslutningen om et salg nu også var den rette beslutning.

Derfor begyndte vi parallelt hermed dels at kigge på andre huse og dels at indhente tilbud på en istandsættelse af vores eget hus. Set i bakspejlet nok i virkeligheden en meget god afspejling af hvor lidt afklarede vi i bund og grund var på hvad det var vi gerne ville.

Efter mange overvejelser for og imod og en god snak med banken traf vi en afgørende beslutning. Vi tog huset af markedet og gik i stedet i gang med en – skulle det vise sig – lang og omfangsrig istandsættelse af vores hus.

Og den proces er nu ved at være tilendebragt. Vi har brugt et år på projektet og har vadet i håndværkere, i byggerod, i støv, i frustrationer, i beslutninger og ikke mindst i hårdt arbejde.

I går var den lokale vurderingskonsulent på besøg og vi gennemgik det kæmpearbejde, som vi har været igennem det seneste års tid og vi kan nu også afslutte den finansielle del af projektet på tilfredsstillende vis og det er altså en enorm rar fornemmelse at den milepæl nu er nået. Det er jo ikke fordi, at jeg på noget tidspunkt har været i tvivl om det værdifulde i alle de ting vi har lavet på vores hus, men når det gælder lån, bankforretninger mm så er jeg i udgangspunktet altid mest tryg når alt er på plads.

Så nu kan vi – for en stund – læne os tilbage, nyde synet af vores flotte nye hus og, ret væsentligt, kun lave det, som vi har lyst til. Det føles ret så rart!

Her er – sådan i træskolængder -, hvad vi har lavet og fået lavet det seneste års tid:

 • Nyt tag – fra tegl til tagpap
 • Nye gavle med lækre sorte hardieplanker
 • Nye vinduer fra top til tå inkl. nye tagvinduer i gangen og ny kvist i soveværelset
 • Isolering fra top til tå inkl. hulmursisolering
 • Ny indkørsel
 • Helt nyt badeværelse
 • Ny skorsten og pejseindsats
 • Nyt gulv på hele øverste etage (hvilket bl.a. medførte fjernelse af gammelt, megalimet gulvtæppe)
 • Gipsplader, spartling, tapetsering og maling overalt ovenpå
 • Indretning af 3xbørneværelser og 1xsoveværelse
 • Nye kontakter overalt (og proces igang med at få lys ophængt overalt)
 • Garderobeskabe i gangen

Vi mangler fortsat det vi efterhånden er blevet så gode til at kalde finish hist og pist og vi ved bestemt godt, hvor vi kan tage fat, hvis vi en dag skulle stå og småkede os lidt, men ovenstående er så omfattende og gode forandringer, at vi i den grad føler det som et helt nyt hus vi er flyttet ind i. Og ved I hvad. Vi flytter altså ikke lige foreløbigt :-).

 • Svar
  Nina
  31. august 2017 den 9:56

  Forstår så godt at I bliver i huset. Er selv igang med det helt store project – glæder mig til den sidste håndværker pakker sig og ikke kommer tilbage. De er overalt – tror snart de flytter ind på vores matrikel. Men det er det hele værd. 🙂

  • Svar
   familiefletninger
   1. september 2017 den 8:11

   Haha – ja det føles vitterlig sådan. Den der følelse i de kolde vintermåneder da vores håndværkere stod udenfor vores stuevindue (hvor vi alle 5 sov) klokken 7 om morgenen med pandelamper lysende lige ind på os var mildest talt udfordrende :-). Spændende med jeres ombygning. Håber I snart er håndværkerfri :-). KH D

 • Svar
  Birgitte B
  31. august 2017 den 12:58

  Yeah tillykke til projektets afslutning 🙂 billederne ser så godt ud, så forstår godt at I gerne bliver boende 😉 kram B

  • Svar
   familiefletninger
   1. september 2017 den 8:13

   Tusind tak, søde B. Og tak for al din heppen undervejs :-). Kram D

Skriv svar