Aftensmad Børneretter Opskrifter

Kyllinge nuggets eller paneret kylling

7. september 2017

Med 3 mindre børn i husstanden er aftensmåltidet fortsat noget vi giver nogle overvejelser. Eller – det lyder måske en anelse højtragende – men ihvertfald gør vi fra tid til anden status over hvad der virker og hvad der ikke virker.

Eksempelvis kan jeg godt li’ at der er nogle valgmuligheder for ungerne, men jeg ved også, at der ikke skal være for mange valgmuligheder og på samme måde overvejer jeg naturligvis hvordan vi kan skabe variation i aftensmåltiderne, så vi langsomt bygger på, men også så vi voksne ikke går helt kolde i gentagelser.

Et af mine seneste bud på en børnevenlig variant, som både er velegnet for børn og voksne er disse kyllinge nuggets – eller paneret kylling, hvis vi nu skal kalde det for hvad det er:). Det er super hurtigt at gå til, det smager godt og tilbehøret kan varieres i en uendelighed. Gnavegrønt bliver der som udgangspunkt altid serveret til og derudover varierer vi lidt med pasta, kartoffelmos, hjemmelavede ovnfritter, ris, brød eller lignende.

Kyllinge nuggets eller paneret kylling

4 personer

 • 1 pakke kyllingebryst (fritgående er altså at foretrække)
 • Rasp
 • 1 æg
 • Salt og peber
 • Olie til stegning
 • Tilbehør i form af gnavegrønt og pasta/kartofler/ris/brød

Skær kyllingebrystet i mindre stykker – alle størrelser kan jo i princippet bruges, men jeg (og ungerne) er fans af de små stykker. Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det til en æggemasse. Kom rasp i en anden dyb tallerken og tilsæt salt og peber. Bland det lidt rundt. Tag dine kyllingestykker og kom dem først i æggeblandingen, så i raspen og kom dem på en tallerken. Varm en god portion olie (gerne cirka 1 cm på panden) på en pande. Kom kyllingestykkerne på og steg dem indtil de er sprøde og gyldne. Læg dem herefter på et stykke køkkenrulle. Servér med masser af gnavegrønt og øvrigt tilbehør

Velbekomme!

 • Svar
  Birgitte B
  7. september 2017 den 15:58

  Uhm lækkert. Jeg elsker det, men får det virkelig aldrig lavet. Kram B

Skriv svar