Vi sluttede året af med, hvad nogle nok vil kalde at smide håndklædet i ringen og opgradere os selv fra at have én enkelt tablet, som primært blev brugt til at vise film på længere bilture, til at erhverve os yderligere 2, så ungerne nu på samme tid kan udstyres med et stykke elektronisk legetøj.

Vi har diskuteret det en del gange frem og tilbage uden at kunne blive helt kloge på, om vi synes det ville være en god eller en dårlig idé at have 3 tablets til rådighed. Umiddelbart syntes vi, at det var lidt overkill at udstyre alle ungerne med skærme – synes vi har kampe nok om at sætte regler omkring hvor længe Netflix må være i gang, så ville det ikke bare være unødvendigt brænde på bålet?

Men pludselig var der flere ting der også talte for. Vi skal fx ud at rejse om knap 2 måneder og det betyder en lang flyvetur, ventetid i lufthavnen mm og lur mig om ikke også vi skal på en længere kør-selv-ferie til sommer, hvor det også kunne være fint med tablets som tidsfordriv under kørslen og så var det også bare som om ungerne i den sidste del af året fik øjnene rigtig meget op for det der med at spille et spil på tablet eller mobil . Selvom vi har været lidt tilbageholdne med brugen af tablets til andet end film, så ser ungerne jo andre spille og lige pludselig var det som om det var mere spændende end tidligere. Vi gav derfor ungerne lov til fra tid til anden at spille på vores mobiler og det holder bare ikke i længden. Det helt udslagsgivende for at vi erhvervede os 2 ekstra tablets skal dog findes i, at vi i slutningen af 2015 fik sådan et af de der medarbejdertilbud serveret på vores fælles arbejdsplads, som gjorde det muligt at indkøbe hver vores tablet på fornuftige vilkår.

Lige inden jul fik vi leveret de 2 ekstra tablets og efter at have udstyret dem med børnesikker cover har ungerne fået lov til at gøre brug af disse. De har ikke som sådan fået dem – vi gider nemlig ikke have bøvl over hvis er hvis, men de ved godt at det er tablets primært til deres brug.
image

Indtil videre har det fungeret rigtig godt og jeg oplever faktisk at de tit sidder sammen og hygger sig lidt med forskellige spil. Vi har, ligesom med TV, regler for hvor meget eller lidt de må bruge dem i hverdagen og så er der lidt friere rammer i weekender og ferier.

Alle har formentlig holdninger til børn og skærmbrug. Det har vi faktisk også, men samtidig har jeg gjort op med mig selv, at jeg selv og mine børn gerne må få glæde af alle de teknologiske muligheder der er idag også selvom de ikke fandtes dengang jeg var barn;).

Hånden på hjertet, så nyder jeg nemlig også selv at sidde med min mobil eller PC når der skal kobles lidt af med et spil, når der skal kommunikeres med familie og venner eller når der skal tjekkes nyheder eller googles forskellige emner. Ungerne bruger selvfølgelig ikke deres tablets til det samme som jeg gør, men jeg betragter det lidt som en ny og anderledes måde at lege på end den jeg kender fra min barndom – en ny form for leg om man vil, som ikke skal afløse den kreative/fysiske leg, men som mine børn også gerne må tage del i – helt ærligt, så ville jeg selv have elsket den mulighed som barn.

Har dine børn tablets? Lad mig meget gerne høre, hvad jeres holdning er til børn og tablets.

6 Comments on Tablets til børn – mine må godt!

 1. Helt fint synes jeg. Hver familie finder deres behov for sådanne ting. Vi er alle forskellige og vi skal alle have lov til, at gøre det der passer vores lille familie bedst. Vores har fået en bærebar computer hver i julegave. Primært fordi den store på 10 år skal bruge den til skolebrug men også fordi vi synes det var på tide. Og så for den lille på 8 år der jo lige om lidt også skal bruge den i skolen. Jeg synes egentlig bare vi forældre skal gøre det vi finder rigtigt for lige vores børn. Har det meget stramt med eksperter på tv m.m for min mand og jeg (og de fleste andre forældre) vi kan godt tænke selv og ved, hvad vores børn skal og må:) Go’ weekend og nyd jeres nye tablets. Jeg nyder og så at være ved min computer både fritid og arbejde:)

  • JEg har det også ret stramt med de der meget kategoriske udtalelser om dette og hint ift. børneopdragelse – alt skal jo ses i en samlet kontekst. Håber du og familien har nydt weekenden. KH Dorte

 2. Mine børn har ikke tablets, og det har vi voksne heller ikke. Jeg er sikker på, at de kan bruges til mange gode ting og er bestemt ikke modstander af dem. Jeg kan bare ikke se, hvordan tablets vil bidrage positivt til lige præcis vores familieliv som det er lige nu, og tror, at det ville give en del konflikter omkring, hvornår og hvor meget den skal bruges.
  Jeg har i øvrigt heller ikke en smartphone, og er håbløst bagud teknologisk. Hvis jeg selv havde en tablet, havde børnene helt sikkert fået lov at prøve den, og så var vi nok også på vej mod, at den ældste skulle have sin egen. I forhold til lange rejser og ulvetimer er vi blevet gode til at finde andre løsninger, og så er vi bestemt ikke hellige med fjernsynet, selvom vi pt. er på afvænning efter alt for meget fjernsynskiggeri i julen.

  • Jeg tror da også, at det herhjemme smitter af på ungerne at både vi voksne og de 2 store drenge jo alle er udstyret med både det ene og det andet. Min mand og jeg arbejder begge indenfor IT- og tele, så det følger ligesom med. Synes det er coolt nok, at du eller resten af familien hverken har det ene eller det andet. KH Dorte

 3. Begge mine unger har Ipads – og de bruger dem aktivt også i skolen. Før tablets havde de GameBoy og Ipods, så det har altid været ‘tilladt’ hos os. Dog med tidsbegrænsning.
  Det vigtigste er næsten, at de har et sundt forhold til, at der siges stop. Og igen, hver familie må jo beslutte, hvilke ting der fungerer for dem 🙂 rigtig god weekend. Kh. Birgitte

  • Jeg er helt enig, Birgitte. Det der med at have et sundt forhold til at der siges stop øver vi os kontinuerligt på herhjemme:). KH Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *